Prednosti Soje

Soja predstavlja osnovu vegetarijanske ishrane, jer predstavlja sjajnu alternativu mesu,bogatom izvoru proteina. Takođe, sadrži manje masnih kiselina koje povećavaju nivo holesterola u krvi.

Međutim, poslednjih godina dogodile su se promene u upotrebi – s obzirom na njene brojne prednosti, soja nije namenjena samo za vegeterijance. Žene u menopauzi primetiće njene prednosti odmah: snižen holesterol, snažnije kosti i sveukupno bolji hormonski balans. Međutim, obratite pažnju: previše soje (kao i previše bilo čega) može da dovede do suprotnog hormonskog efekta.

Soja je bogata vlaknima koje pomažu da gubite na težini i omogućavaju prevenciju mnogih bolesti, kao što su bolesti srca i rak. Dijabetičari bi trebalo da uvrste soju u ishranu, jer soja zabranjuje nagli porast nivoa glukoze u krvi. Bogata je vitaminom B kompleksa,magnezijumom, gvožđem, kalijumom i antioksidansima, što znači da igra važnu ulogu u očuvanju odgovarajuće funkcije srca, kostiju i arterija. Takođe, antioksidanti sprečavaju prerano starenje, koje je takođe misija našeg proizvoda, Herbalife Rose Oxantioksidanta.

Soja je dobar saveznik u podršci našem imunom sistemu, posebno u vreme povećane fizičke aktivnosti. Ako nemate soju pri ruci, razmotrite odličnu alternativu – Herbalife Formula 4 minerale sa vitaminom C. Soja se obično konzumira u obliku zrna soje, žitarica, sojinog mleka, jogurta, tofua i sojinih hamburgera. Kad god ste u pokretu, ponesite Herbalife pečenu soju sa Vama kao savršen zalogaj.