Herbalife Plan Ishrane

Herbalife programi za za mršavljenje su popularni zato što su jako jednostavni za praćenje, zato što ne zahtevaju da se odrekneš baš svega i zato što ne moraš da praviš tektonske promene u svom načinu života. Možeš da nastaviš da jedeš hranu koju voliš, ali naravno u manjim količinama ako želiš brzo da dodješ do rezultate koje želiš 🙂

Najlakši način da pratiš Herbalife program je da jednostavno zameniš 2 obroka dnevno sa Herbalife šejkovima, ubaciš 2 užine u svoj dan, i imaš jedan redovan obrok. Tipičan dan može da izgeda ovako:

0730  Budjenje

0800  Doručak – Šejk od čokolade sa obranim mlekom i pola banane

1100  Užina – Jedna jabuka

1330  Ručak – Pileće grudi, bareno povrće, ražani hleb

1700  Užina – Konzerva tunjevine i ajsberg salata

2000  Večera – Šejk od vanile sa šakom malina i obranim mlekom

Jako je važno da doručkujete u prvih pola sata posle budjenja, zato što ubrzava vaš metabolizam i utiče na to kako se osećate (i šta jedete) tokom dana. Da li ste primetili da kada preskočite doručak, osećate se mnogo umornije tokom jutra i da vam je koncentracija mnogo slabija? Takodje verovatno primetite da imate veću potrebu za slatkišima i ugljenim hidratima.

To je zato što kada preskočimo konzumiramo hranu koja je bazirana na jednostavnih ugljenim hidratima za doručak, nivo šećete u našoj krvi iznenada skoči. Kada opadne, osećamo da imamo manjak energije, i telo nam traži još šećera ili ugljenih hidrata. Kada konzumiramo lagan, zdrav doručak baziran na proteinima, izbegavamo ove padove energije kao i nepotrebne, nezdrave kalorije koje dolaze sa brzom hranom.

Trudite se da tokom dana imate 2 užine, izmedju doručka i ručka i ponovo izmedju ručka i večere. Ne trebate da gladujete tokom dana, već da imate 4-6 manjih obroka koji će vas držati sitim a u isto vreme ubrzati vaš metabolizam da bi ste sagorevali masnoće što brže.

Ručak je obrok u kome možete da uživate, ali trudite se da ne nadoknadite sve kalorije koje ste uštedeli za doručak tako što ćete se prejesti za ručak. Trudite se da se zdravo hranite – nemasno meso, povrće, integralne žitarice i testenine, riba… Postoje mnoge namirnice koje su zdrave, sadrže malo masnoća i lake su za spremanje. Izbegavajte brzu hranu, bilo šta pohovano ili sadrži previše šećera. Držite na umu da “voćni” sokovi koje kupujemo u supermarketu su vrlo često prepuni šećera (uprkos tome šta piše na etiketi). Pijte dosta vode ili sveže sokove koje sami spremate.

Za večetu možete opet da uzmete Herbalife šejk. Slobodno možete da eksprerimentišete – napravite šejk sa jogurtom, vodom, dodajte neko voće… Šta god mislite da će vam se dopasti. Pola banane odlično ide uz svaki šejk sa mlekom ili vodom. Takodje možete da dodajte maline, kupine, jabuku… samo nemojte da preterujete – to ipak treba da bude nisko kaloričan obrok.

Preporuka je da uzimate šejk za doručak i večeru, ali ako vam više odgovara možete da menjate doručak i ručak. Opet napominjemo, važno je da uzimate šejk za doručak zbog razloga koje smo već naveli, ali sem toga, ne morate da brinete.